השבוע במהלך הרצאה שקיימנו אצלנו בנושא ״סטוריטלינג״
אחד המשתתפים שאל אותי ״מה המתכון למרצה מעולה?״
היה נחמד אם היה לנו קורס בישול שכזה (היינו קוראים לזה טוקוקינגמאסטר :))
קחו קורט תנועות ידיים
2 כפיות מבט בעיניים
ערבבו עם קצת תזוזות מצד לצד
הוסיפו בעדינות עליות וירידות בקול
תבלו עם סיפור מרגש
40 דק׳ בתנור על חום 180
והרי לכם מרצה סוחף.
לצערי, החדשות הרעות הן שהדרך להיות מרצה מעולה,
לא עוברת דרך מתכון אחד.
אבל, החדשות הטובות הן
שיש הרבה דרכים להיות מרצה מעולה.
יש את אלו שזזים הרבה ומלאי אנרגיות,
יש את אלו שלא זזים בכלל ובקול שקט יוצרים ריכוז ושקט מוחלט בקהל.
החוכמה היא לא לנסות להפוך למרצה מעולה
שמתישהו ראיתם איפשהו,
אלא להוציא את הגירסה הכי מדוייקת,
אותנטית וסוחפת שלכם החוצה!
וזה בדיוק מה שאנחנו עושים בקורס שלנו.
הנה הצצה קטנה לתהליך של בוגר טוקמאסטר מולוקן ליג׳ילם.
סרטון של דקה שמראה קטע קצר מהשיעור הראשון
והרצאה שנתן בסיום הקורס.
רוצים גם להיות דוברים סוחפים ומרתקים?
להתגבר על הפחד לשדר ביטחון ונוכחות
להעביר את המסרים שלכם בצורה מדוייקת,
מעניינת ומפתיעה כזו שתישאר בזיכרון של השומעים
ותגרום להם לרצות לשמוע עוד